Президентската институция е силна с правомощията си по конституция. Нямам

...
Президентската институция е силна с правомощията си по конституция. Нямам
Коментари Харесай

Президентът пред 24 часа: Няма да правя партия

Президентската институция е мощна с пълномощията си по конституция. Нямам никакво желание да сътворявам независим политически индивид. Обявил съм го от дълго време и не съм се отклонил по никакъв метод. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос на " 24 часа " по време на доклада на първата година от мандата си.

" Нормално е разбиранията и позициите ми да са близки и да срещат поддръжка от избрана политическа мощ. Няма нищо по-нормално това да е Българска социалистическа партия, с чиято поддръжка бях определен ", изясни Радев.

Той разгласи, че със соцлидерката Корнелия Нинова се вижда толкоз постоянно, колкото с премиера и с ръководителя на Народно събрание.

" Отношенията ми с другите институции са в границите на конституцията и законите. Няма война сред институциите, изясни президентът. Да, има избрани ценностни разминавания, само че с премиера Борисов показахме, че мажем да работим дружно и дейно ", добави той.

Но незабавно разкритикува Борисов за срещата му с немския канцлер Ангела Меркел.

" Не одобрявам български министър председател и немски канцлер да оповестяват покана у нас към непознат президент, а българският президент да научава от медиите, съобщи Радев. Това не е засегнатост към мен, а към България ", добави той.

Президентът прикани връзките с Турция да са почтени, правдиви и намерено да се слагат проблемите.

" Видно е, че Турция се намесва във вътрешните ни работи, в изборния развой ", добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР