Президентката на Република Маршаловите острови Хилда Хайн оцеля във вота

...
Президентката на Република Маршаловите острови Хилда Хайн оцеля във вота
Коментари Харесай

Маршалови острови продължават с въвеждането на криптовалутата Sovereign

Президентката на Република Маршаловите острови Хилда Хайн оцеля във вота на съмнение против нея, което значи, че страната ще продължи с проекта си да вкара национална криптовалута. Наречена Sovereign , тя би трябвало да заздрави стопанската система на островната страна, която е вързана към американския $.
Планът на Хайн срещна сериозна опозиция и докара до гласоподаване против нея в Народното събрание. Със единствено един глас, тя резервира поста си. Гласуването приключи 16 на 16, което не бе задоволително за промяна на върха. До него се стигна, откакто 8 сенатори упрекнаха Хайн в това, че ще съсипе националната стопанска система и известност с концепцията си за държавна криптовалута.

Веднага след вота финансовият министър на тихоокеанската страна Бренсън Уейз удостовери проектът на държавното управление да започва Sovereign незабавно щом получи утвърждение от Международния валутен фонд и американските регулатори. Sovereign бе оповестена при започване на годината и ще се появи с в началото предложение, тъкмо както всяка друга криптовалута. Миналият месец обаче МВФ предизвести Хайн да забави темпото на промяната, тъй като рискува да бъде отрязана от американския $, който Маршалови острови употребяват като отбрана против инфлацията.

Към днешна дата има малко доказателства, че Хайн скоро ще се откаже от концепцията за суверенна криптовалута, а оцеляването на днешния избор може единствено да укрепи доверието ѝ, т.е. до момента в който МВФ не научи за тези резултати.

Маршаловите острови се намират към екватора в Тихия океан, а основа на стопанската система е риболовът и развъждане на кокосови палми и хлебно дърво.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР