Президентката на Молдова Мая Санду заяви, че информацията на нейния

...
Президентката на Молдова Мая Санду заяви, че информацията на нейния
Коментари Харесай

Молдова: Има заплаха от дестабилизация в страната, свързана с Русия

Президентката на Молдова Мая Санду съобщи, че информацията на нейния украински сътрудник Володимир Зеленски за опасност от дестабилизация в страната, обвързвана с Русия, е доказана от молдовските специфични служби, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9314
Кремъл не знае какво е имал поради президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщил за хипотетично оголен " съветски проект за разрушение на политическата обстановка в Молдова ". Това съобщи на 10 февруари прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков.

" За това би трябвало да потърсите господин Зеленски. Ние не знаем защо става дума ", сподели той, запитан дали има подобен проект или става дума за дезинформация.

По-рано Зеленски съобщи, че е връчил на молдовската си колежка Мая Санду документ, наименуван от него " съветски проект за разрушение на политическата обстановка в Молдова ". По думите му този документ е бил засечен от украинското разузнаване и там е посочено кой, по кое време и посредством какви дейности " счита да разбие Молдова " и " самичък да поеме надзор над нея ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Санду съобщи през днешния ден на брифинг, че документи, получени от украинските сътрудници на Молдова, издават " положително документиране тук-там и логистични аспекти за тези вредителски дейности. Освен това проектът планува да се употребяват хора отвън страната за насилствени дейности ".

Санду съобщи, че се готвят " набези против Молдова " с присъединяване на " диверсанти с военна подготовка, които ще нападат някои държавни здания " и ще вземат заложници.

По думите на молдовската ръководителка задачата на тези диверсии ще е да бъде свален конституционният строй и страната да бъде " предадена разполагаем на Русия ". Тя прикани молдовския парламент бързо да даде нови компетенции на тайните служби на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР