Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард призова европейските

...
Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард призова европейските
Коментари Харесай

Като проявяваме солидарност, ние служим на собствените си интереси, заяви Кристин Лагард

Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард прикани европейските страни да бъдат единни, с цел да отговорят на рецесията, провокирана от новия корованирус с бюджетни ограничения, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лагард насочва този зов в миг, когато европейските водачи не съумяват да реализират единодушие по методите за справяне с икономическите проблеми, провокирани от пандемията, отбелязва Франс прес.

От витално значение е бюджетните ограничения, които се вземат в отговор на тази рецесия, да бъдат задоволително мощни в цялата еврозона. Правителствата би трябвало да бъдат единни, с цел да подхващат оптимални политически дейности против удар, ориентиран към всички, за който никой не носи отговорност, написа госпожа Лагард в публикация, оповестена в онлайн изданието на френския в. " Монд ".

Вчера след среща, траяла 16 часа, финансовите министри от еврогрупата не съумяха да реализират съглашение по какъв начин да защитят стопанските системи си от последствията от пандемията от новия ковид. Една от главните аргументи бе, че Нидерландия отхвърли да отстъпи пред настояванията на страните от Южна Европа и по-специално на Италия.

Ако не всички страни се изправят на крайници, то останалите ще пострадат. Като демонстрираме взаимност, ние служим на личните си ползи, акцентира Кристин Лагард.

Еврогрупа се събира през днешния ден още веднъж посредством видеоконферентна връзка, с цел да направи още един опит да излезе с общи решения за рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР