Президентите на Южна Корея Мун Дже-ин и на САЩ Доналд

...
Президентите на Южна Корея Мун Дже-ин и на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул оказват максимален натиск над Пхенян

Президентите на Южна Корея Мун Дже-ин и на Съединени американски щати Доналд Тръмп се уговориха в телефонен диалог страните им да оказват оптимален напън и да постановат най-строги наказания на Северна Корея поради нуклеарната й стратегия, съобщи Reuters.

Телефонният диалог тази нощ сред двамата президенти е траял един час. Те са разискали неотдавнашното изстрелване от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета. Тръмп и Мун декларират, че Северна Корея е сериозна и растяща опасност за Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, както и за множеството страни по света, гласи декларация на Белия дом.

Двамата водачи са изразили удовлетворение от признатата единомислещо от Съвета за сигурност резолюция за Северна Корея. Те са декларирали, че страните им напълно ще ползват всички резолюции, отнасящи се за Пхенян и са призовали интернационалната общественост да стори същото, показва АП.



Говорител на президентството в Сеул цитира президентът Мун, че е належащо да се покаже на Северна Корея, че вратата за разговор остава отворена, в случай че Пхенян се откаже от нуклеарната си стратегия, прибавя Reuters.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън сподели, че новите наказания на Организация на обединените нации против Пхенян са доста положително развиване.

Тилърсън не е отишъл на вечерята на външните министри на страните от АСЕАН в Манила нощес, тъй като на нея е участвал севернокорейският външен министър И Йон-хо, заяви АР. На вечерята Съединени американски щати са били показани от асистент държавния секретар за Източна Азия и Тихоокеанския регион Сюзън Торнтън.



На вечерята севернокорейският външен министър се е усмихвал и е вдигал тостове с сътрудниците си, прибавя АP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР