Президентите на Турция и САЩ Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп

...
Президентите на Турция и САЩ Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Рияд изказа съболезнования на семейството на Хашоги

Президентите на Турция и Съединени американски щати Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп разискаха в телефонен диалог гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги. Те са не мнение събитията към случая би трябвало да бъдат напълно изяснени. Саудитският външен министър към този момент съобщи, че убийството на Хашоги е голяма неточност. Рияд изрече съболезнования на фамилията.

Нови фрагменти от охранителна камера демонстрират влизането на Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.



Кралят на Саудитска Арабия Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман Ал Сауд са разговаряли по телефона с най-големия наследник на Хашоги и са изказали съболезнования.Според Рияд, журналистът е умрял откакто се сбил с хора в консулството. Редица страни обаче желаят още разяснени.Берлин се отзова на апели и спря продажбата на оръжие за Рияд.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: " Необходими са незабавни уточнения. В обстановката, в която се намираме не може да има експорт на оръжие ".


Турските управляващи са обезпечили 24 часова защита на годеницата на Хашоги Хатидже Дженгиз в истанбулския квартал Фатих. Именно тя сигнализира полицията за изгубването на журналиста и е съобщила, че има закани против нея. Седмица преди гибелта си саудитският публицист купил жилище в града на Босфора. Турският президент Ердоган ще разяснява случая " Хашоги " на следващия ден.

 Ердоган и Тръмп са разговаряли по телефона във връзка със случая Ердоган и Тръмп са разговаряли по телефона във връзка със случая "Хашоги "
Президентите на Турция и Съединените щати са провели телефонен диалог във връзка със случая "Хашоги ", заяви канцеларията на турския държавен глава....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР