Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

...
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Путин и Ердоган ще се срещнат в края на юли

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин организираха първия си телефонен диалог след успеха на турския водач на предварителните парламентарни и президент избори, които се състояха на 24 юни. Това заяви източник от канцеларията на турския държавен глава.
„ Президентът Ердоган и Президентът Путин организираха телефонен диалог... Лидерите се договориха за среща в края на месеца в Йоханесбург в границите на срещата на върха на страните от БРИКС “, сподели източникът.
Ердоган и Путин също по този начин са „ изразили задоволство от реализацията на другите двустранни планове, в това число „ Турски поток “ и АЕЦ „ Аккую “.
По време на диалога страните са разискали и последните събития в Сирия. Според източника от канцеларията „ президентът Ердоган е подчертал, че гибелта на гражданското население в провинция Дераа е обезпокоително събитие “. Турският водач също по този начин е декларирал, че „ в случай че режимът в Дамаск извърши нещо сходно в Идлиб, то постигнатото в Астана съглашение може изцяло да изчезне “.
„ Президентът Ердоган също по този начин уточни, че отсъствието на отрицателни събития в Идлиб е значим фактор за идната среща в Астана, планувана за 30-31 юли, в която присъединяване ще вземе сирийската съпротива “, означи източникът.
Президентът Ердоган постави клетва в понеделник и разгласи състава на новото турско държавно управление, което към този момент ще му бъде подчинена директно, откакто страната мина към президентска форма на ръководство. В новия кабинет основният пост на външен министър резервира Мевлют Чавушоглу, а досегашният министър на енергетиката и естествените запаси и шурей на президента Албайрак стана финансов министър. Енергиен министър стана Фатих Дьонмез.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР