Президентите на САЩ и Турция Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган

...
Президентите на САЩ и Турция Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Тръмп и Ердоган обсъдиха сътрудничеството в Сирия

Президентите на Съединени американски щати и Турция Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган разискаха в телефонен диалог през днешния ден съдействието в Сирия след почналото евакуиране на американските войски.

Това се споделя в изказване на Белия дом, представено от " Ройтерс ".

Въпреки по-ранното си остро изказване за Турция, Тръмп е декларирал предпочитание двустранното съдействие да продължи.

Двамата са разискали основаването на зона за сигурност в Северна Сирия.

Американският военачалник и началник на Съвета на обединените началник-щабове Джоузеф Дънфорд ще се срещне с турския си сътрудник, с цел да обсъдят бъдещите взаимни дейности, е декларирал представителят на Белия дом Сара Сандърс.

 Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите
Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите

Започвайки изтеглянето от Сирия...

Ще опустошим Турция стопански, в случай че нападне кюрдите, заплаши по-рано Тръмп в Туитър.

" Започвайки дълго чаканото евакуиране от Сирия, нанасяме тежък и многопосочен удар върху дребното останало от халифата на ИДИЛ. Ще нападаме още веднъж от съществуващата наоколо база, в случай че се реформира. Ще опустошим Турция стопански, в случай че атакуван кюрдите. Създайте зона за сигурност от 20 благи... " - написа Тръмп.

Припомняме, в началото Тръмп разгласи, че ИДИЛ е унищожена и Съединени американски щати изцяло ще се изтеглят от Сирия, и че изтеглянето стартира незабавно. Впоследствие той съобщи, че в никакъв случай не е обещавал бързо евакуиране на американските войски от арабската страна и промени позицията си за ИДИЛ, като призна, че организацията не е " изцяло унищожена ".

" Напускаме Сирия, само че ще го създадем по подобен метод, че да не излизаме изцяло, до момента в който ИДИЛ не е разгромена ", поправя се Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР