Президентите на САЩ и Русия - Джо Байдън и Владимир

...
Президентите на САЩ и Русия - Джо Байдън и Владимир
Коментари Харесай

Макрон е договорил принципно съгласие за разговор Байдън - Путин

Президентите на Съединени американски щати и Русия - Джо Байдън и Владимир Путин, са постигнали кардинално единодушие за провеждането на среща по темата Украйна.

Новината заяви администрацията на френския президент Еманюел Макрон, който  е предложил срещата във вчерашните си телефонни диалози с Путин и Байдън, траяли общо три часа.

Условието с цел да се случи, е Русия да не нахлува в Украйна.

В известието от Елисейския замък написа още, че срещата е самодейност на Макрон. Идеята на френския президент е, след директните диалози сред Байдън и Путин, да има среща на върха „ с всички забъркани “ в спора, на която да се обсъди „ сигурността и стратегическата непоклатимост в Европа “. 

Утре Джо Байдън ще има дистанционна среща с водачите на страните от Г7. 

" Усилията ни са да търсим дипломатическо решение досега, в който не стартира нашествието. ", пише в известие на Белия Дом.  " В момента обаче Русия, като че ли продължава подготовките за пълномащабно нахлуване над Украйна. ",  казва прессекретарят Джен Саки.

Преди срещата на държавните глави, предстои диалог в Европа сред външните министри на Съединени американски щати и Русия - Антъни Блинкен и Сергей Лавров. Там ще бъде контрактувана и дата за диалога Байдън - Путин. 

Условие и за диалозите на първите дипломати, планувани за 24 февруари, е Русия да не предприема инвазия. Администрацията на френския президент също споделя, че  " ще работи интензивно ", с цел да приготви наличието на полемиките - съгласно френски медии, ден преди срещата с Лавров, Блинкен ще се срещне в Париж с външния министър на Франция Жан-Ив льо Дриан.

По време на присъединяване си в годишната конференция по сигурността в Мюнхен, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис насочи предизвестие за  " действителна опция за война " в Европа. 

През уикенда обстановката в Украйна във и към територията, следена от подкрепяните от Русия сепаратисти остана сериозна. Там към този момент са евакуирани хиляди дами и деца на съветска територия. Тревожен сигнал е и учението, което се организира в Беларус, където руският президент Владимир Путин персонално следи проби на ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР