Президентите на САЩ и Румъния Доналд Тръмп и Клаус Йоханис

...
Президентите на САЩ и Румъния Доналд Тръмп и Клаус Йоханис
Коментари Харесай

САЩ и Румъния се обявиха против „Севеерн поток 2“


Президентите на Съединени американски щати и Румъния Доналд Тръмп и Клаус Йоханис потвърдиха, че са срещу строителството на газопровода " Северен поток 2 ".

„ Съединени американски щати и Румъния признават, че енергийната сигурност, това е националната сигурност. Подчертаваме опълчването си против „ Северен поток 2 “ и други планове, които слагат нашите съдружници и сътрудници в енергийна взаимозависимост от Русия “, се споделя в взаимното изказване по отношение на визитата на президента на Румъния във Вашингтон, оповестено във вторник на страницата на Белия дом.

В него се отбелязва, че „ Румъния разполага с запаси от природен газ, които евентуално могат да обезпечат опция за увеличение на благосъстоянието на нашите страни, както и за повишение на енергийната сигурност на Европа “.

В взаимното изказване се споделя, че Съединените Щати и Румъния са се договорили да обсъдят въпроса за присъединяване на Съединени американски щати в подобряването на капиталовия климат в Румъния „ в полза на двете страни “.

Освен това се приканват съответните браншове в двете страни за по-тясно съдействие, за „ оказване на поддръжка на реализирането на задачите на Румъния в региона на развиването на гражданската нуклеарна енергетика “, се споделя още в публикуваното взаимно изказване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР