Президентите на САЩ и на Южна Корея Доналд Тръмп и

...
Президентите на САЩ и на Южна Корея Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и на Южна Корея подписаха търговско споразумение

Президентите на Съединени американски щати и на Южна Корея Доналд Тръмп и Мун Дже-ин подписаха комерсиално съглашение, предадоха международните организации, предава Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи сложиха парафа си под актуализация на съществуващото съглашение за свободна търговия сред двете страни. Церемонията се организира в Ню Йорк, където двамата водачи са за Общото заседание на Организация на обединените нации.

Тръмп назова съглашението " доста огромна договорка " и сподели, че то внася обилни усъвършенствания, които ще понижат комерсиалния недостиг сред двете страни и ще основат нови благоприятни условия за експорт на американски артикули в Южна Корея. Тръмп сподели, че американски коли, фармацевтични артикули и селскостопански артикули ще получат по-добър достъп до корейските пазари.

Мун пък сподели, че компании от двете страни ще могат да вършат бизнес при по-стабилни условия. Южнокорейският водач сподели още, че се надява, че ревизираното съглашение със Съединени американски щати ще помогне за подсилване на съдействието и в други сфери.

Първоначалният вид на двустранното съглашение за свободна търговия бе подписано през април 2007 година и влезе в действие през март 2012 година, само че Тръмп неведнъж го подлагаше на критика по време на предизборната си акция. Той го дефинира като непочтено и неизгодно за Америка и сподели, че поради него страната се лишава от 100 000 работни места.

След избирането на Тръмп двете страни започнаха договаряния за преразглеждането му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР