Президентите на САЩ и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел

...
Президентите на САЩ и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон обсъдиха на двустранна среща ситуацията в Сирия и търговски въпроси

Президентите на Съединени американски щати и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон обсъдиха въпроси, свързани с интернационалната сигурност, включително и обстановката в Сирия, а също и търговията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, съобщи ТАСС, като се базира на известие на Белия дом, оповестено след срещата на двамата водачи, предава Българска телеграфна агенция.

Сред обсъжданите тематики е била и тази за опълчването на заканите от страна на Иран, а също по този начин и тази за основаването на обективни условия за търговия сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. Двамата водачи са обсъждали и проектите на Тръмп да посети през ноември Париж и да участва на церемонии, отдадени на столетието от края на Първата международна война. Двамата президенти са удостоверили своята обвързаност към тясната съгласуваност на дейностите за опълчване на световните провокации, се споделя в известието на Белия дом.

Тръмп и Макрон са в Ню Йорк за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. Срещата сред тях се състоя в огромен хотел в Манхатън, добавя Франс прес. Тя е траяла час и по време на нея двамата президенти са се пробвали да реализират единодушие по пораждащи различие въпроси сред Съединени американски щати и Франция, разяснява източник от Елисейския замък.

В срещата участваха и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и топ дипломатите на двете страни. Тръмп и Макрон на два пъти си стиснаха ръце пред камерите при започване на диалозите.

Тук сме, с цел да реализираме резултати, сподели Макрон, визирайки общата сигурност, битката с тероризма и Близкия изток.

Според хора от антуража на Макрон има различия сред Париж и Вашингтон по избрани тематики, само че те са по-скоро различия по метода и методите, в сравнение с по задачите. Те допълват, че за разлика от предходната година тази година няма нови мотиви за борба сред двете страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР