Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Медия от САЩ: Макрон се опитва да спечели благоразположението на Тръмп

Президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила и Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила наподобява се пробваха да оставят встрани различията си по въпроса за климатичните промени и изявиха желание да работят взаимно по сирийския спор и други въпроси, написа английският в. "Гардиън ".

Виждайки засилващата се изолираност на американския президент на международната сцена, Макрон усети опция да му подаде ръка. Кристоф Кастанер, държавен секретар и представител, съобщи, че този жест цели "да върне Тръмп в групата ". Френски дипломати, представени от английското издание, споделят, че Макрон е бил обезпокоен от опцията Тръмп да се почувства притиснат в ъгъла. Френският водач видя опция да повлияе на мисленето на Съединени американски щати и да ускори ролята на Франция в световните въпроси, изключително по отношение на Сирия и Близкия изток, написа в. "Гардиън ".

Франция е страната с втори максимален принос към водената от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция в Сирия и френски представители показаха терзания за визията на Съединени американски щати за района, с изключение на битката против "Ислямска страна ". Тръмп отхвърли абсурда към сина си като нещо дребно, което всеки би направил, отбелязва в. "Гардиън " в друга публикация. Вместо това президентът на Съединени американски щати насочи похвали към сина си, френския президент Макрон и китайския президент Си Цзинпин, като се държеше ненадейно радостно.

След акцията на Макрон, целяща да завоюва благоразположението на американския си сътрудник, Тръмп наподобява си остави опция за смяна на решението си да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, отбелязва английският в. "Телеграф ". Американският президент съобщи, че "нещо може да се случи " и въпросът ще бъде обсъждан през идните месеци. От своя страна, Макрон акцентира, че не е склонен с позицията на Тръмп, само че почита обстоятелството, че съблюдава дадените предизборни обещания. Франция продължава да държи на съглашението, добави френският президент и изрази вяра да успее в последна сметка да убеди американския си сътрудник.

Очевидно удивен от визитата си във френската столица, Тръмп наподобява остави на назад във времето "специалните връзки " сред Съединени американски щати и Англия. Той назова Франция "първият и най-отдавнашен съдружник на Съединени американски щати " и подсети, че "Франция ни оказа помощ да спечелим независимостта си ".

С напредването на мандатите на Тръмп и Макрон излиза наяве, че двамата водачи имат доста общо, отбелязва в. "Вашингтон пост ". И двамата са политически новобранци, които за първи път заемат изборни постове и са удовлетворени, че са съумели да провокират главните политически партии в своите страни. Те имат комплицирани връзки с медиите и са дали обещание да разклатят позициите на върхушката и да прочистят столиците си от битките за власт и притежаващи отдавнашно въздействие бюрократи. И двамата акцентират смисъла на политики, които поддържат бизнеса и дадоха обещание да понижат рестриктивните мерки. И двамата се пробват да се борят против тероризма посредством ограничения, които съгласно критиците им може да лимитират свободите на техните жители. И наподобява, както Тръмп, по този начин и Макрон харесват лукса на заведения за хранене като "Жул Верн ", както и разкоша, съпровождащ международните водачи, отбелязва американското издание.

Съюзниците на Макрон неотложно оспорват сравненията с Тръмп, смятайки, че предходният президент на Съединени американски щати Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в... към профила е по-добър образец, само че критиците му считат появяващите се прилики за не толкоз повърхностни. "И двамата желаят монопол върху публичното внимание ", декларира Патрик Вей, френски парламентарен правист и водещ историк по въпросите на имиграцията. "И двамата демонстрират подготвеност да ръководят в несъгласие с Народното събрание и пресата - без никакво разделяне или баланс на управляващите ", прибавя той. Макрон натрупа бързо и безшумно власт, за която Тръмп може единствено да мечтае, отбелязва в. "Вашингтон пост " и напомня, че пълномощията на изпълнителната власт във Франция към този момент са по-силни, в сравнение с в доста други западни страни. Френски медии към този момент го нарекоха "президентът слънце ", по прилика с "краля слънце " Луи 14-и.

За срещащия усложнения президент на Съединени американски щати визитите в чужбина са изненадващо наслаждение, отмора от дните, цялостни с вътрешнополитически проблеми. За Макрон визитата на Тръмп е късмет да се покаже като главен медиатор сред Тръмп и Западна Европа, в миг, когато Англия е заета с проектите си за овакантяване на Европейски Съюз, а Германия се концентрира върху идните наесен избори, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". Това е ненадейно партньорство, поради изявеното от Тръмп удивление към крайнодясната френска популистка Марин льо Пен, която Макрон победи на изборите през май и мощните разлики във възгледите им, акцентира изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР