Президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин

...
Президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Тръмп и Путин се срещат днес в Хелзинки

Президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин ще се срещнат през днешния ден в президентския замък във финландската столица Хелзинки, където през 1990 година разговаряха техните прародители Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп и Путин са се срещали два пъти до момента по време на интернационалните конгреси, само че това ще е първата им независима среща.

Американският държавен глава уточни, че възнамерява да повдигне въпроси като Сирия, Украйна и разпространяването на нуклеарните оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с двамата държавни глави в президентския замък, издигнат през 19 век, ще имат среща и първите дипломати на Русия и Съединени американски щати - Сергей Лавров и Майк Помпейо.

Двамата президенти изначало ще беседват на четири очи, в наличието на преводачи, след което ще се състоят руско-американски договаряния във формат работен обяд, с присъединяване на някои членове на делегациите, заяви по-рано външнополитическият консултант на Путин Юрий Ушаков. След това водачите ще проведат взаимна конференция. Предвидено е изявление на президентите, след което те ще отговорят на четири въпроса: по два от всяка страна.

Тръмп и Путин разговаряха за пръв път на 7 юли 2017 година в коридорите на Г-20 в Хамбург. През ноември същата година Путин и Тръмп се срещнаха по време на форума на АТИС във Виетнам и утвърдиха взаимно изказване във връзка със Сирия. Откакто американският водач встъпи в служба преди година и половина, двамата с съветския държавен глава са провели и няколко диалога по телефона, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР