Президентите на Съединените щати и Китай изразиха увереност, че може

...
Президентите на Съединените щати и Китай изразиха увереност, че може
Коментари Харесай

Тръмп и Си Дзинпин обсъдиха кризата в Северна Корея

Президентите на Съединените щати и Китай показаха убеденост, че може да бъде открито решение на севернокорейската рецесия. Днес е вторият ден от визитата на Доналд Тръмп в Пекин. Китай е трета спирка от азиатската му обиколка. Освен политическо единодушие за Северна Корея, двамата водачи подписаха търговски съглашения за милиарди долари, оповестява Българска национална телевизия.

Съединените щати и Китай могат дружно да решат международните проблеми за доста години напред, съобщи Доналд Тръмп по време на срещата си с китайския водач. 

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: С президента Си сме за цялостно нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.Трябва да се ускори икономическия напън върху Северна Корея, до момента в който тя не се откаже от безумното си и рисково държание.
Икономическата равносметка от диалозите сред Тръмп и Си Дзинпин са търговски контракти за над 253 милиарда $.

Си Дзинпин, президент на Китай: Китай няма да затръшне вратата, а ще я отваря все по-широко. За Китай и Съединените щати, съдействието е единственият верен избор. Отношенията сред двете страни навлизат в нов стадий.
Споразуменията сред двете страни обгръщат всевъзможни области - от енергетика до селско стопанство. Съединените щати и Китай се договориха да си сътрудничат и по газов план в Аляска. А американската самолетна компания " Боинг " ще достави на Китай 300 самолета.

Преди да встъпи в служба, Доналд Тръмп постоянно подлагаше на критика Китай. Но в този момент той показва другарски връзки. В няколко известия в Туитър американският президент благодари за гостоприемството на Пекин и назова китайския водач " доста специфичен човек ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР