Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип

...
Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган искат пълно прилагане на споразуменията в Идлиб

Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган разискаха деескалация на сирийската рецесия, като обявиха, че руско-турските съглашения би трябвало да бъдат приложени напълно, се споделя в известие на Кремъл.
„ Беше маркирано смисъла на цялостното използване на съществуващите руско-турски съглашения “, се споделя в изказването след телефонния диалог сред Путин и Ердоган.
Разговорът е бил по самодейност на Анкара.
" Продължи разискването на разнообразни аспекти на уреждането на сирийската рецесия, най-вече в подтекста на утежняване на обстановката в зоната за деескалация на Идлиб. Беше маркирано смисъла на цялостното осъществяване на съществуващите руско-турски съглашения, в това число меморандума от Сочи от 17 септември 2018 година ".
Страните се договорили за спомагателни контакти посредством съответните ведомства.
Турският водач съобщи по-рано, че е призовал Владимир Путин да окаже напън върху сирийския президент Башар Асад по отношение на напрегнатата обстановка към турските наблюдателни пунктове в Идлиб. Ердоган изисква сирийската войска да спре настъплението в провинцията и да изтегли войските от турските наблюдателни пунктове до края на февруари. В противоположен случай Турция ще отговори на дейностите на държавните сили, акцентира Ердоган.
По-рано радио „ Спутник “ заяви, че сирийската войска обкръжава турски наблюдателни пунктове в Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР