Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеб Таип

...
Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеб Таип
Коментари Харесай

Ердоган: Някои държави ни завиждат заради Русия

Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеб Таип Ердоган разговаряха в коридорите на срещата на върха на страните от БРИКС в Йоханесбург.

След края на срещата, траяла повече от час, Ердоган съобщи пред публицисти, че „ някои страни същински завиждат на взаимната поддръжка “ сред Русия и Турция.

По време на диалозите турският президент посочи, че турско-руските връзки се намират в напредък във всички сфери - в региона на политиката, военното съдействие, стопанската система, търговията, културата.

Докато Ердоган се срещаше в Йоханесбург с президентите на Русия и Китай, Съединени американски щати оповестиха, че ще наложат наказания на Турция при положение, че арестуваният в Анкара свещеник Андрю Брънсън не бъде освободен. Под заглавия "Твърд отговор на заканите на Съединени американски щати " ( "Хюриет "), "Отговор като пестник на грозната опасност " ( "Сабах "), турските издания пишат през днешния ден, че турските управляващи са реагирали доста остро след отправените закани за наказания от страна на Съединени американски щати.

Турските управляващи упрекват Брънсън, че е работил в интерес на мрежата на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен - ФЕТО, както и в интерес на Кюрдската работническа партия (ПКК). "Вкарайте пастора още веднъж зад решетките ", написа в заглавие, поместено на първа страница, проправителственият в. "Йени шафак ", визирайки, че Брансън от тази седмица е под домакински арест след прекарани близо две години зад решетките.

Ултиматум на Тръмп, Турция отговори

След диалозите с Ердоган, Путин акцентира, че двустранните връзки „ ще продължат да се развиват “. По думите на съветския водач, през 2017 година двустранният стокообмен е повишен с 40,5% до над 22 милиарда американски $.

Ердоган, който се обърна към съветския си сътрудник с думите „ скъпи приятелю “, съобщи, че задачата би трябвало да бъде достигането на стокообмен от 100 милиарда $. В сферата на туризма също се отбелязва позитивно развиване и през тази година броят на съветските туристи, избрали да почиват в Турция, ще доближи шест милиона.

Турция отвърна - разгласи комерсиална война на Съединени американски щати

Турция: Споразумяхме се със Съединени американски щати за Сирия и Ф-35

Ердоган към Съединени американски щати: Не сте получавали османски пестник

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР