Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски

...
Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кремъл обяви: Путин и Зеленски имат разногласия по много въпроси

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски са надалеч от единодушие по доста въпроси. Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветските медии.

" Путин и Зеленски започнаха да беседват между тях. (...) Те, несъмнено, употребяват друга терминология ", разяснява прессекратарят на Путин по съветската държавна телевизия.

Той също по този начин припомнил, че Путин и Зеленски са разговаряли на четири очи сред 10 и 15 минути, защото са били прекратени от френския президент Еманюел Макрон. Той настоя за продължение на работата в " нормандския формат ".

" Нормандският формат " е дипломатическа група от представители на Германия, Русия, Франция и Украйна за разрешаване на обстановката в Донбас. Форматът се появи през юни 2014 година, когато водачите на четирите страни разискаха за първи път методите за деескалация в Югоизточна Украйна.

На 9 декември се организира първата среща на ръководителите на страните от Нормандската четворка от три години насам: Владимир Путин, Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Володимир Зеленски.

Следващата среща в " нормандския формат " би трябвало да се организира след четири месеца. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР