Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски

...
Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Путин и Зеленски се споразумяха да съживят мирния процес в Източна Украйна

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски се споразумяха да съживят мирния развой в конфликтната зона в Източна Украйна, заяви Асошиейтед прес.

На срещата в Париж в понеделник в " нормандски формат " дружно с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел обаче те не съумяха да разрешат основни въпроси като графика за осъществяване на избори в Донбас и контрола на границите в следения от бунтовниците регион.

Путин, който съставлява проруските бунтовници в Донбас, и Зеленски са се договорили за " цялостно и изцяло въвеждане на помирение " в Източна Украйна до края на годината, се споделя в официално съобщение от срещата, представено от ДПА.

На срещата е било контрактувано още, че би трябвало да бъдат отворени нови контролно-пропускателни пунктове сред териториите, следени от украинското държавно управление и от бунтовниците, се споделя още в официалното съобщение.

Във френската столица в понеделник вечер се организира среща на върха в " нормандски формат " с присъединяване на президентите на Русия, Украйна и Франция и канцлера на Германия, отдадена на пътищата за споразумяване на рецесията в Източна Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР