Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Ердоган говори с Путин за Сирия, предстоят му разговари и с Тръмп, Макрон, Меркел и ... Борисов

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган не изключват опцията да се срещнат в най-скоро време, съобщи ТАСС. Лидерите на двете страни организираха през днешния ден телефонен диалог, заяви пресслужбата на Кремъл.

Putin, Erdogan agree new measures needed to ease Syria tensions: Kremlin https://t.co/UO5g3W5KGx pic.twitter.com/Ex1ryGuwYy
— Reuters (@Reuters) February 28, 2020
Двамата подчертаха нуждата от приемане на спомагателни ограничения за нормализиране на ситуацията в северозападна Сирия, заяви пресслужбата на Кремъл. Договорено бе да се засилват съответните междуведомствени съвещания и да се изследва опцията за осъществяване в най-близко време на среща на най-високо равнище.
В телефонния диалог Путин и Ердоган разискаха целите на битката с тероризма. Отбелязан бе предпочитаният темперамент на дилемите по отношение на битката с интернационалните терористични групировки, означиха в пресслужбата на съветския президент. Лидерите на двете страни разискаха и реализацията на руско-турските договорености от 2018 година и 2019 година
Очаква се в скоро време президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да организира диалози и с  с президентите на Съединени американски щати и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, с канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с българския министър председател Бойко Борисов, заяви вестник „ Сабах ”.
Според ръководителя на президентската пресслужба Фахретин Алтун, турският държавен глава ще разиска и с тях последните събития към Идлиб.
Алтун означи, че президентът Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин са се договорили да проведат персонална среща по отношение на ситуацията в Северозападна Сирия.
Изданието показва, че диалозите са планувани, откакто 33 турски бойци бяха убити вследствие офанзива на режима на Асад в Идлиб, а турските управляващи оповестиха, че към този момент няма да стопират потока от мигранти към Европа.
Турските управляващи приканват интернационалната общественост да предприеме дейности за попречване на следващата филантропична рецесия, откакто бойните дейности в Идлиб не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР