Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия по телефона

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разговаряха по телефона, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

По самодейност на турската страна нощес се състоя телефонен диалог на президента на Руската федерация с президента на Република Турция, се споделя в известието.

Двамата президентите са разискали редица въпроси, измежду които обстановката в Сирия. Ердоган е споделил на съветския си сътрудник Путин, че сирийското държавно управление взима под прицел турско-руското съдействие в сирийската провинция Идлиб, като нарушава примирието, се споделя в изказване на кабинета на Ердоган, осведоми Ройтерс.

Турският водач също по този начин е споделил на Путин, че сирийските офанзиви по цивилни, учебни заведения и лечебни заведения в Идлиб не може да се преглеждат като " битка против тероризма ", е посочено още в изказването.

Турският държавен глава е декларирал, че " нарушаванията на режима на помирение в зоната за деескалация в Идлиб през последните две седмици " са достигнали плашещи мащаби ", показва ТАСС.Увеличението на напрежението в зоната за деескалация в Идлиб съставлява опасност за образуването на конституционна комисия на Сирия, добави Ердоган.

По време на телефонния диалог президентите на Русия и Турция са разискали и двустранните политически и търговско-икономически връзки, както и редица интернационалните въпроси, осведоми ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР