Президентите на Русия и Турция обещаха да довършат газопровода Турски

...
Президентите на Русия и Турция обещаха да довършат газопровода Турски
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г.

Президентите на Русия и Турция дадоха обещание да довършат газопровода „ Турски поток “ до края на 2019 година.



„ За по-малко от година и половина по дъното на Черно море бяха прокарани две линии. Всяка от тях ще разреши доставянето на 15,75 милиарда кубически метра газ годишно. Очакваме, че градежът на сухопътната част ще продължи със същите ударни темпове, с цел да може, както е по проект, газопроводът да влезе в употреба до края на тази година “, съобщи Владимир Путин след края на срещата с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в Москва.

President Erdoğan: “Turkey-Russia cooperation is a cornerstone of Syria's peace, security and stability. We are determined to strengthen our coordination with our Russian friends. ” pic.twitter.com/sth0L4VVzl

— Turkish Presidency (@trpresidency) January 23, 2019

„ Новият газов маршрут ще има огромно значение за енергийната сигурност освен на Турция, само че и на Южна и Югоизточна Европа, “ акцентира съветският водач, осведоми БНР.

Русия и Турция ще засилят съдействието си за стабилизиране на Сирия, съобщи на собствен ред турският президент Реджеп Ердоган. Той увери, че Москва и Анкара нямат никакви различия във връзка с турския проект за основаване на буферна зона в Северна Сирия и че Анкара е решена да не допусне властови вакуум в източната част на страната след предстоящото отдръпване на американските войски.

President Erdoğan speaks at a joint press conference with President Putin of Russia pic.twitter.com/BcFksNZk6d

— Turkish Presidency (@trpresidency) January 23, 2019

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР