Президентите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Доналд

...
Президентите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Доналд
Коментари Харесай

Путин е предложил на Тръмп да обсъдят "болезнените точки" в двустранните отношения

Президентите на Русия и Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тръмп започнаха своите договаряния на " четири очи " в президентския замък в Хелзинки, които бяха предшествани от открита среща в стеснен кръг. По време на нея съветският президент съобщи, че е настъпило времето за обширен диалог.

" Постоянните ни контакти не престават. Разговаряме по телефона, срещахме се няколко пъти в границите на разнообразни интернационалните събития. И, естествено, настъпи времето обширно да обсъдим нашите двустранни връзки и другите " мъчителни точки " в света. Те са задоволително доста, с цел да може да им обърнем внимание ", сподели Путин.
При това Тръмп означи, че целият свят е заинтригуван от положителните връзки сред Москва и Вашингтон. " Нашите две страни са изправени пред голямата опция да затоплят взаимоотношенията между тях ", сподели той.

Американският президент заяви, че би желал да разиска търговията, военните въпроси, в това число и нуклеарния капацитет на двете страни, както и Китай. Тръмп също поздрави Путин за организацията на " превъзходното международно състезание по футбол ".


Откритата част на договарянията завърши с здрависване. След това договарянията продължиха на четири очи. Те ще продължат към час и половина. След това, съгласно графика, ще се състоят договаряния в уголемен състав, които, съгласно сделките, ще продължат 45 минути.

Междувременно от финландската полиция описаха, че срещата сред Тръмп и Путин протича в щатен режим, атмосферата в Хелзинки е спокойна. " Денят на срещата протича както бе планувано. Срещата на високо ниво продължава на фона на плануваните ограничения за сигурност. През деня никакви съществени произшествия се са регистрирани ", оповестиха от локалните органи на властта.

Срещата сред водачите на Съединени американски щати и Русия е първата, която не се организира в границите на интернационален конгрес.
По данни на Ройтерс, преди срещата сред двамата водачи е станало известно, че Тръмп е разговарял по телефона с турския си сътрудник Реждеп Тайип Ердоган. По данни на организацията, американският водач е подчертал в диалога с турския си сътрудник значимостта на реализирането на взаимния проект на Анкара и Вашингтон за стабилизирането на обстановката в сирийския Манбидж за превъзмогването на рецесията в Сирия.

Путин и Ердоган разискаха по телефона рецесията в Сирия
Става дума за " пътната карта " за стабилизиране на този район, който бе освободен от кюрдите от " Ислямска страна " през юни 2016 година. Според проекта, кюрдските формирования би трябвало да се изтеглят от Манбидж. Според Анкара, те са терористични формирования.

Превод и редакция: БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР