Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп

...
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Путин и Тръмп може да се срещнат във Виетнам

Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп може да се срещнат идната седмица в коридорите на срещата на върха на организацията Азиатско-тиохокеанско икономическо съдействие (АТИС) във Виетнам, съобщи Ройтерс.

Днес Кремъл разгласи, че се водят диалози за реализирането на такава среща на форума на АТИС в Дананг от 8 до 10 ноември. Снощи Тръмп сподели пред телевизия Фокс нюз, че е допустимо да се срещне с Путин, който окачестви като "много значим, тъй като може да ни помогне " за Северна Корея и Сирия. "Трябва да приказваме и за Украйна ", добави американският президент.

Представители на Белия дом не дадоха отговор на молбата за коментар по тематиката. Говорителят на Кремъл призна пред кореспонденти, че такава среща "наистина се разисква ".

Първата среща на Путин и Тръмп бе през юли в Хамбург по времето на срещата на върха на Г-20. Тогава те разискаха изказванията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, само че се споразумяха да се съсредоточат върху възстановяване на връзките вместо върху предишното, напомни Ройтерс. Впоследствие обаче връзките сред Москва и Вашингтон се утежниха още повече. Тръмп насилствено подписа закон за налагането на нови наказания на Русия, Москва стачкува против блокирането на съветски дипломатически парцели в Съединени американски щати, а Путин разпореди Вашингтон да редуцира с повече от 50 на 100 числеността на своя дипломатически и консулски личен състав на съветска територия. Напрежение има и по спора в Сирия.

Евентуалната среща сред Тръмп и Путин в Дананг (където през Виетнамската война имаше огромна база на американските ВВС) би станала на фона на двустранното напрежение поради глобите, сирийската рецесия и съветската интервенция в американските избори, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР