Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич

...
Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич
Коментари Харесай

Путин и Вучич обсъдиха строителството на газопровода „Турски поток”

Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич се срещнаха през днешния ден в Пекин, съобщи Българска телеграфна агенция. Двамата държавни глави разискаха строителството на газопровода „ Турски поток”, съгласно сръбски медии.

По данни на източник, осведомен с въпросите, дискутирани на договарянията, двамата президенти са разискали енергийното съдействие и строителството на " Турски поток ".

Вучич е посочил на Путин първи фотоси от началото на строителството на газопровода през Сърбия. Двамата са разискали и военно-техническото съдействие, както и работата на съветската компания РЖД по жп-линията Стара Пазова - Нови Сад, уточни източникът.
Как се задълбочават връзките сред Русия и Сърбия? Коментар на специфичния делегат на bTV Иван Георгиев във връзка визитата на Владимир Путин в Белград
„ Радвам се на опцията да се срещна в вас в границите на днешното мероприятие и да обсъдим двустранните връзки и обстановката в района, сподели Путин при започване на срещата с Вучич, която се състои в границите на форума „ Един пояс – един път”.

Руският държавен глава напомни визитата си през януари в Белград, като означи, че визитата е съдействала за активизирането на двустранните връзки. Той добави, че двустранният стокообмен през 2018 година се е нараснал с 2%.

„ Развиваме съдействието по сред ни в деликатна област като военно-техническото сътрудничество”, сподели Путин.

Вучич на собствен ред съобщи, че сърбите са на мнение, че визитата на Путин (б.р. през януари) има исторически темперамент и е имало голямо значение за развиването на връзките сред Сърбия и Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР