Президентите на Русия и Монголия - Владимир Путин и Халтмаагийн

...
Президентите на Русия и Монголия - Владимир Путин и Халтмаагийн
Коментари Харесай

Русия и Монголия сключиха безсрочен Договор за приятелски отношения

Президентите на Русия и Монголия - Владимир Путин и Халтмаагийн Батулга подписаха нов Договор за другарски връзки и всеобхватно стратегическо партньорство сред двете страни, съобщи ТАСС.
Документът бе подписан след договарянията сред двамата водачи в Държавния замък в Улан Батор, където съветският водач дойде на публично посещаване.

Както по-рано означи Путин в изявление за монголския вестник " Одрийн сонин " този документ, квалифициран въз основата на Договора за другарски връзки и съдействие от 1993 година, ще има неопределен темперамент и извежда двустранните връзки на качествено ново ниво.

След края на руско-монголските договаряния бяха и подписани съглашения за развиване на съдействието в разнообразни области.

Правителствата на двете страни подписаха съглашения за съдействие в региона на битката с тероризма и за подпомагане на междурегионалното и граничното съдействие. Освен това бяха подписани протоколи сред държавните управления на двете страни за обновяване на действието на Споразумението сред Русия и Монголия от 3 март 2004 година за оказване на Улан Батор на безплатна военно-техническа помощ.

Руският президент счита взаимоотношението сред Москва и Улан Батор по въпросите на битката с тероризма и военно-техническото съдействие сред двете страни за основен фактор за гарантиране на сигурността в Азия.
" Подробно обсъдихме вероятностите за отбранително, военно-техническо и антитерористично съдействие сред нашите страни ", сподели Путин след договарянията с монголския си сътрудник и добави: " Смятаме взаимоотношението в тази област за основен фактор за гарантиране на сигурността в Азия ". Руският президент подсети, че през август в Монголия се състояха следващите взаимни военни учения и добави, че тази процедура ще продължи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР