Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон

...
Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин и Макрон са обсъдили близка среща на Нормандския формат

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон в телефонен диалог през днешния ден дадоха позитивна оценка на осъществената през вчерашния ден замяна на арестувани лица сред Руската федерация и Украйна. Те я оцениха като значима филантропична акция и показаха вяра, че тя ще спомогне за нормализация на руско-украинските връзки, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Според известието за диалога от Елисейския замък Макрон и Путин са удостоверили опцията да се свика в околните седмици в Париж среща на върха в нормандския формат.

Франция разчита да води прям и придирчив разговор с Русия по отношение на главните геостратегически провокации. Това съобщи в изявление за ТАСС френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли.

Парли и френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан са в Москва за диалози във формат две плюс две с съветските си сътрудници Сергей Шойгу и Сергей Лавров.

В изявлението преди срещата Парли сподели, че дружно с съветските си сътрудници в Москва тя ще се стреми към търсене на метод за задълбочаване на двустранните връзки в сходство с пожеланието, изразено от президентите на двете страни след срещата им на върха в Брегансон, в Югоизточна Франция през август.

"Съществуват доста геостратегически въпроси, по които Франция и Русия имат общи ползи. Разбира се ние не сме съгласни един с различен по всички въпроси, само че точно това подтиква към подсилване на разговора. По всички тези тематики ние желаеме да водим прям и придирчив разговор, да проявим неприкритост и да сложим също по този начин нашите условия ", сподели Парли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР