Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон

...
Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин и Макрон са разговаряли по телефона за Сирия и Украйна

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са разговаряли по телефона за Сирия и Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Путин е уведомил Макрон за резултатите от договарянията на 14 февруари в Сочи сред водачите на страните гаранти на Астанинския развой. Президентите на Русия и Франция са отбелязали нуждата от прогрес на вътрешносирийския политически разговор, преди всичко, от започването на работа в най-скоро време на конституционния комитет.

Двамата са разискали също по този начин обстановката в Североизточна Сирия и в зоната за деескалация в провинция Идлиб. Президентът Путин е срещнал френския си сътрудници с данните за подготвяна от сирийските бунтовници провокация с химически отровни субстанции.

По тематиката Украйна съветският президент е обърнал внимание върху, по думите му, засилващата се антируска агитация в навечерието на украинските президентски избори. Владимир Путин е подчертал, че решението на украинските управляващи да не позволен съветски наблюдаващи до изборите и отводът от основаването на изборни сектори в Русия опонират на общоприетите демократични правила и правилата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР