Президентите на Румъния и на САЩ - Клаус Йоханис и

...
Президентите на Румъния и на САЩ - Клаус Йоханис и
Коментари Харесай

САЩ и Румъния с декларация за стратегическото партньорство

Президентите на Румъния и на Съединени американски щати - Клаус Йоханис и Доналд Тръмп, утвърдиха на среща нощес в Белия дом взаимна декларация, в която апропо Съединени американски щати акцентират поддръжката си за напъните на Румъния да влезе в програмата за анулация на визите за румънски жители, съобщи осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на администрацията на Клаус Йоханис.

В декларацията се показва, че румънските и американските военни работят един до друг за отбрана на свободата и за подсилване на отбранителните качества в Източния фланг на НАТО, в това число в Черно море, което е от стратегическа значимост за трансатлантическата сигурност.

Президентите показват също, че търсят способи за отбягване на рисковете за сигурността, които съпътстват китайските вложения в телекомуникационните мрежи 5G.

Румъния и Съединени американски щати признават, че енергийната сигурност е национална сигурност. Двете страни акцентират съпротивата си против газопровода " Северен поток 2 " и други планове, които вършат съдружниците и сътрудниците им енергийно подвластни от Русия.

" Източниците на природен газ от Румъния имат капацитет да усилят просперитета на нашите страни, както и да засилят енергийната сигурност на Европа ", се споделя в декларацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР