Президентите на Литва и Полша отхвърлиха критиките на френския лидер

...
Президентите на Литва и Полша отхвърлиха критиките на френския лидер
Коментари Харесай

Литва и Полша отхвърлиха критиките на Макрон към НАТО

Президентите на Литва и Полша отхвърлиха рецензиите на френския водач Еманюел Макрон към НАТО, съобщи ДПА.

``
реклама

Литовският държавен глава Гитанас Науседа и този на Полша Анджей Дуда обявиха след среща във Вилнюс, че не са съгласни с думите на Макрон, че НАТО е в " мозъчна гибел ", и акцентираха жизнеспособността на организацията, а също по този начин предизвестиха, че не би трябвало да се стига до разделяне в редиците на алианса, показва балтийската информационна организация БНС.

Нито Полша, нито Литва са усетили " мозъчната гибел " на НАТО, сподели Науседа в коментар за думите на френския му сътрудник за положението на пакта.

" Точно противоположното, имаме доста съответни и амбициозни проекти да засилим нашето съдействие за в бъдеще ", сподели Науседа пред публицисти.

Дуда съобщи, че алиансът е посочил жизнеността си след дейностите на Русия в Украйна, и добави, че отражение на това е и засилващата се военна ангажираност на Съединени американски щати на полска територия.

" Не виждам някакъв необикновен проблем. Естествено, всяка страна си има своите условия, своята политика, и всеки политик си има своите упоритости. Съжалявам, в случай че някои от тях не съумяват да осъществят упоритостите си, само че това е техен проблем ", сподели полският водач.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР