Президентите на Китай Си Цзинпин и на САЩ Доналд Тръмп

...
Президентите на Китай Си Цзинпин и на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Лидерите на Китай и САЩ обсъдиха по телефона положението на Корейския полуостров

Президентите на Китай Си Цзинпин и на Съединени американски щати Доналд Тръмп се уговориха в телефонен диалог да засилят оптимално натиска над Северна Корея да извършва прецизно резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

Двамата разискаха напрежението на Корейския полуостров и идното посещаване на Тръмп в Китай, заяви организация Синхуа, представена от Ройтерс и ТАСС.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея

Тръмп и Си разискаха пренебрежителното отношение на Северна Корея към интернационалната общественост и напъните й да дестабилизира североизточна Азия, се споделя в известие на Белия дом. Съветът за сигурност ще се събере в четвъртък на ниво министри, с цел да разиска рецесията със Северна Корея.

Си отбелязал, че Китай и Съединени американски щати имат обилни общи ползи и напоследък показват хармонично развиване във взаимоотношението и съдействието си . Той показал, че Пекин обръща огромно внимание на идното посещаване на Тръмп в Китай. Си изразил вяра, че то ще донесе плодотворни резултати и ще окаже " стимулиращо влияние върху връзките на двете страни ".

Тръмп: Военни дейности против Северна Корея не са избор номер едно на Съединени американски щати

Китайският водач споделил, че е удовлетворен от поддържането на непрекъсната връзка с американския президент по въпроси от съвместен интерес.

Според Ройтерс Тръмп евентуално ще отиде в Китай през ноември в азиатско турне, включващо срещата на върха на страните от АСЕАН във Филипините и срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) във Виетнам. По тематиката Пхенян: Съединени американски щати ще получат още „ подаръчета “ от нас, в случай че продължат с провокациите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР