Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин

...
Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин се съгласи с Макрон само за Украйна, не и за Сирия и протестите в Москва

Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин видяха късмет за мир в Украйна, само че не реализираха съгласие за Сирия, написа БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Макрон одобри Путин в лятната си резиденция в Южна Франция и сподели, че желае да резервира контактите с Москва дейни по редица въпроси, даже във времена на все по-лоши връзки сред Запада и Русия.
Двамата президенти показаха оптимизъм за обстановката в Украйна, след идването на власт на Владимир Зеленски. Макрон и Путин се съгласиха, че това е подобрило възможностите за решаването на 5-годишния спор в Източна Украйна. Но Макрон и Путин не можаха да сближат позициите си за спора в Сирия, където Русия поддържа с военна мощ режима на Башар Асад. Нямаше съгласие и за митингите за свободни избори, които в последните седмици се организират в Москва.
Еманюел Макрон съобщи, че се надява да участва на среща сред водачите на Франция, Германия, Русия и Украйна - така наречен Нормандски формат - " в идващите няколко седмици ", с цел да се постави завършек на боевете в Източна Украйна. Путин, който дойде за срещата с хеликоптер, отвърна: " Има въпроси, които заслужават разискване в Нормандския формат и дават съображение за сдържан оптимизъм. "
Френският президент сподели и, че е доста обезпокоен от бомбардировките на сирийски селища в северната провинция Идлиб и сподели на Путин, че " е незабавно " да бъде въведено в действие прекъсване на огъня. " Населението на Идлиб живее под падащи бомби и умират деца ", съобщи Макрон на Путин. Но съветският президент отвърна, че " Русия поддържа напъните на сирийската войска да постави завършек на терористичната опасност. Никога не сме казвали, че терористите в Идлиб ще се усещат комфортно. "
Притиснат от кореспонденти да разяснява митингите на опозиционери в Москва, Путин сподели, че " няма да има жълти жилетки в Москва ", говорейки за антиправителствените митинги във Франция.
" Аз съм посетител тук и е малко неловко да приказвам за това, само че не бихме желали такова нещо да се случи в съветската столица. Ще създадем всичко належащо обстановката да остане в границите на закона ", сподели Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР