Президентите на България Румен Радев и на Турция Реджеп Ердоган

...
Президентите на България Румен Радев и на Турция Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Радев и Ердоган говориха за „Турски поток“

Президентите на България Румен Радев и на Турция Реджеп Ердоган са разговаряли през днешния ден в коридорите на срещата на върха на НАТО в Брюксел. След диалога президентът Радев дефинира срещата като забавна и продуктивна пред български публицисти.

„ Залогът за нашите положителни връзки е взаимното почитание към вътрешнополитическия развой, касаещ активността на партии и избори. Това за мен остава доста ясно изискване с Турция да имаме положителни връзки “, разясни президентът.

Той заяви, че диалогът е засегнал въпроса за газопровода „ Турски поток “.

„ Считам, че България е естественото продължение на тази тръба .

Затова двете държавни управления би трябвало да работят в градивен дух, защото Турция е един от факторите, които взимат решения “, разясни президентът.

Той е срещнал своя сътрудник с последните планове за смяна на закона за вероизповеданията у нас. „ Още от встъпването ми в служба упорствам да има подобен закон “, уточни Радев. По неговите думи Ердоган е приел това с добра настройка. „ Трябва да работим по този начин, че всички изповедания в България да бъдат задоволени от резултатите от този закон “, означи Радев.

„ Откровено споделих на президента Ердоган, че Турция за нас е значим комшия, сътрудник и съдружник .

Искаме да развиваме положителни връзки с Турция и тъкмо по тази причина упорствам сред нас да не остават открити въпроси. Затова приканих по допустимо най-бързия метод, ред е на Турция да предложения за взаимната българо-турска работна група по имуществено-социални въпроси, която да прегледа въпроса с компенсацията на тракийските бежанци “, добави той.

По мотив мнения към присъединяване му в церемонията в Анкара по встъпването в служба на Ердоган за следващ мандат президентът Радев уточни, че е определен на поста си от българския народ и работи от негово име, взима решения от негово име. „ Моят мандат не се дава нито от Европейската комисия, нито съм избиран от българското държавно управление “, добави президентът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР