Президентите на България и Сърбия Румен Радев и Александър Вучич

...
Президентите на България и Сърбия Румен Радев и Александър Вучич
Коментари Харесай

Румен Радев в Димитровград: Срещата с българската общност в Западните покрайнини е знакова

Президентите на България и Сърбия Румен Радев и Александър Вучич дойдоха за среща с българската общественост в Димитровград. Това е първа по рода си среща на толкоз високо равнище с наши сънародници от Западните околности за повече от десетилетие, съобщи БНР.
Двамата президенти бяха посрещнати от жители на Димитровград и представители на българското малцинство.

“Такива срещи може би могат да ускорят някои неща, които са нужни на хората, на първо място в областта на икономическото развиване. Самото предпочитание да се пристигна тука, да се види какви са проблемите демонстрират, че България има предпочитание да помогне и има предпочитание да се усъвършенства ситуацията тука.”

Срещата на двамата президенти с българската общественост в Западните околности е знакова, означи президентът Румен Радев. “Ще бъдат разисквани съответни въпроси. Ние всички чакаме, че това наше национално малцинство ще усети по мощната поддръжка на сръбската страна.”

Очаква се сръбският президент Александър Вучич да оповести съответни дейности за решение на проблемите на българското малцинство в Сърбия в областта на образованието, опазването на здравето и опцията за финансиране на медии на български език.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР