Президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда

...
Президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда
Коментари Харесай

Радев и Дуда призоваха за освобождаване на украинските моряци

Президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда приканиха за въздържаност, разсъдък, за бърза деескалация на напрежението в региона на Азовско море.
Според тях верният метод за справяне със създалата се обстановка е посредством разговор , при гарантиране на свободата на гражданското мореплаване в региона.

 Не пътувайте в Украйна, предлага Външно
Не пътувайте в Украйна, предлага Външно

Всички българи да се записват на уеб страницата на Министерство на външните работи

Двамата държавни глави настояха и за освобождението на моряците и корабите от страна на съветската федерация.


Това стана на взаимна конференция на Радев и Дуда.
Полският президент е на посещаване у нас по отношение на честването на 100-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни.

Радев: За нас като прилежащи страни в този район е извънредно значимо да не допуснем по-нататъшна ескалация.

Полша ще се включи в интернационалните дейности за поддръжка на украинската страна, стана ясно от думите на Дуда.

" Русия е агресор и за следващ път нарушава споразуменията сред Русия и Украйна и това не може да се одобри от Полша ", изрично добави той.

 Конфликтът в Азовско море безспорно ще засегне и България съгласно Калфин Обновена
Конфликтът в Азовско море безспорно ще засегне и България съгласно Калфин

Решението е обвързвано с решението на Кримския въпрос

" Тази аудиенция увенчава честванията на стогодишнината от началото на връзките сред двете страни. Честваме и един век от възобновяване на независимостта на Полша ", акцентира в хода на конференцията президентът Радев.

" Можем да отбележим, че сме значими сътрудници, съдружници и другари в границите на Европейски Съюз и НАТО ", означи президентът.

Нивото на стокообмен и вложения сред двете страни е повишено. България и Полша уголемяват съдействието си в науката, образованието и туризма.
Като тематики в диалога сред държавните глави попадат и въпроси от Европейския дневен ред. Част от тях са свързани с самодейността " Три морета " . Проектите целят освен транспортно и икономическо съдействие, само че и подсигуряват сигурност сред страните в района, съобщи Радев.

Кохезионната политика и общата селскостопанска политика в Европейски Съюз също попадат измежду акцентите във визитата на полския президент Дуда у нас.
" Запазването на капацитета им е инвестиция в единството на Европа ", добави от своя страна Радев.

Всяка страна би трябвало да способства за укрепването на Алианса и с политическа мъдрост, и с построяването високотехнологични отбранителни системи.

 Ердоган приканва Русия и Украйна да договарят
Ердоган приканва Русия и Украйна да договарят

Турция желае Черно море да е спокойно море

Берлинският развой в Познан през 2019 година също е попадал измежду разискваните тематики сред двамата президенти.
България ще разчита на домакина Полша да бъде включена като пълновръстен член в политиката за европейска интеграция на Западните Балкани.

В изявлението си полският президент акцентира стогодишната традиция във взаимоотношенията сред двете страни. Той благодари за сериозния метод от българска страна във " Виа Карпатия " , с цел да бъде трансевропейски кулоар, свързващ Полша и България, а това, по думите му, ще улесни освен превоза, само че и контактите сред хората и развиването на туризма.

В вероятност той разяснява вероятното участие на Македония в Европейски Съюз , както и интеграцията на Босна и Херцеговина, към които България е ориентирала външната си политика.

 Популизмът превзема Европа
Популизмът превзема Европа

Всеки четвърти европеец гласоподава за популистка партия, написа " Гардиън "

Брекзит е неприятна вест за Европейски Съюз, само че ние почитаме суверенния избор на жителите на Англия , увери Румен Радев.
Там живеят, работят, учат доста български жители и е значимо техните права на Острова да се запазят, разяснява той.

На идните избори за Екологичен потенциал, съгласно Радев, късмет би трябвало да имат партиите, които да подсигуряват стабилно развиване във връзка с сигурност, единение и икономическите неравенства.

До шовинизъм и популизъм се стига поради нечутите гласове на европейските жители , разяснява още президентът.

 Румен Радев и Анджей Дуда единомислещи за сигурността на Европейски Съюз Обновена
Румен Радев и Анджей Дуда единомислещи за сигурността на Европейски Съюз

Искат единно европейско решение

Анджей Дуда за изборите за Екологичен потенциал: Европейски Съюз да остане общественост на свободните нации и равните страни.

По мотив 100-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Полша беше валидирана илюстрована пощенска карта в наличието на двамата президенти Румен Радев и Анджей Дуда.

Както дипломацията, по този начин и филателията сплотяват страните, разяснява зам.-министъра на превоза Димитър Геновски. Графиката на картата е повсеместен знак даже когато приказваме на разнообразни езици. Изобразено е полското и българското знаме като знак на дипломатическите връзки и другарството сред страните. Поредицата в българското маркоиздаване съдържа към 30 издания. Пощенската карта беше валидирана в Гербовата зала на президентската институция.

Тази заран полският президент Анджей Дуда бе тържествено посрещнат с обичайна гала пред Паметника на незнайния боец.

 Снимка 391734
Източник:

 Снимка 391733
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР