Президентите на България и Ливан Румен Радев и Мишел Аун

...
Президентите на България и Ливан Румен Радев и Мишел Аун
Коментари Харесай

В Ливан Радев обяви, че при стабилна среда сирийските бежанци трябва да се върнат по домовете си

Президентите на България и Ливан Румен Радев и Мишел Аун разискаха миграционната рецесия в Бейрут през днешния ден, където българският държавен глава е на публично посещаване. Двамата бяха единомислещи, че миграционната рецесия е въпрос на сигурността освен за страните от района, само че и за Европа, оповестиха от " Дондуков " 2.

" България ще продължи да бъде част от напъните в Европейски Съюз за оказване на съответната финансова помощ и поддръжка на Ливан и схваща какво предизвикателство за обществените системи в страната са големият брой мигранти. Европа би трябвало да се ангажира по-активно с проблемите освен на страните, от които идват мигранти, само че и на директните страни. Финансовата поддръжка е доста значима, само че тя не е задоволителна, Европейски Съюз би трябвало да се ангажира повече с гарантиране на сигурността и стабилността в района, с цел да могат вложенията в стопанска система, обучение и опазване на здравето да са оптимално ефикасни ", съобщи Румен Радев. Той уточни, че сирийските бежанци би трябвало да се върнат по домовете си, само че би трябвало да се подсигурява постоянна среда за този развой.

България и Ливан имат положително съдействие в областта на сигурността и ще продължат обмена на информация и партньорството в битката с тероризма, радикализма, незаконната миграция, акцентира Румен Радев. Предстои да се работи за по-голяма транспортна съгласуваност, защото има нужда от разкриване на директна въздушна авиолиния сред България и Ливан като най-ефективна мярка за поощряване на туризма, икономическия и културен продан.

По-късно президентът Румен Радев откри Ливанско-българския бизнес конгрес, в който вземат участие представители на 30 български компании в областта на осведомителните технологии, нововъведенията, отбранителната промишленост, енергетиката и производството на храни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР