Президентите Джими Картър, Бил Клинтън, Джордж Буш-син и Барак Обама

...
Президентите Джими Картър, Бил Клинтън, Джордж Буш-син и Барак Обама
Коментари Харесай

Експрезиденти на САЩ осъдиха расизма и критикуваха Тръмп

Президентите Джими Картър, Бил Клинтън, Джордж Буш-син и Барак Обама разгласиха обособени изказвания, осъждащи продължаващото неравноправие и дискриминация против чернокожите в Съединени американски щати. Много от тях съдържаха директна или косвена рецензия към президента Доналд Тръмп.

Действащият президент осъди неколкократно убийството на Джордж Флойд, само че беше подложен на критика, че не е заел твърда позиция против расизма и не е посочил схващане по отношение на публичния яд в Съединени американски щати против полицейската грубост към афроамериканците.
Многохиляден митинг в Лондон против гибелта на Джордж Флойд Десетки хора, носещи маски, нападнаха огражденията към Уестминстър
Барак Обама, единственият президент афроамериканец, направи няколко изказвания след гибелта на Флойд. Той сподели, че тези талази на митинги съставляват " същинско и заслужено отчаяние от десетилетния неуспех в реформирането на полицейските практики и системата на наказателното правосъдие като цяло ".

Широката поддръжка за митингите е знак за вяра и за воля за смяна, съобщи Обама в публицистична публикация, оповестена в онлайн платформата " Медиум ".
Пореден ден на вълнения: Протестите в Съединени американски щати не стихват Губернаторът на Минесота насочи правосъден иск против полицията в Минеаполис за гибелта на Джордж Флойд
Бившият президент Джими Картър съобщи, че са нужни повече дейности против расовата дискриминация от страна на полицията и на правосъдната система. Той жигосах " аморалните стопански несъответствия сред белите и чернокожите ". " Имаме отговорността да създадем свят на мир и тъждество за нас и за бъдещите генерации ", акцентира Картър.
Европа осъди случая с Джордж Флойд, само че и съпътстващите вандалски прояви Масови шествия имаше и в Австралия където полицията също е подложена на критика за несъразмерна приложимост на мощ
" Фактът, че доста афроамериканци, изключително младите мъже от афроамерикански генезис, са унизени и заплашвани в личната си страна, съставлява отблъскващ неуспех ", съобщи и президентът Буш-син.

Бил Клинтън назова гибелта на Флойд " следващата от дълъг лист с нещастия и несправедливости и мъчително увещание, че расата на индивида към момента дефинира това по какъв начин той ще бъде третиран в съвсем всички аспекти на живота в Америка ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР