Президентът заяви, че войната руши утвърденият международен редОсъждаме категорично руската

...
Президентът заяви, че войната руши утвърденият международен редОсъждаме категорично руската
Коментари Харесай

Румен Радев: Осъждаме категорично руската агресия в Украйна

Президентът съобщи, че войната разрушава наложеният интернационален ред

Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна, съобщи президентът Румен Радев откакто организира среща на "четири очи " с чешкия си сътрудник Милош Земан, която се състоя в Пражкия палат Храдчани, съобщи

Радев сподели, че войната разрушава наложеният интернационален ред, както и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз, изисква дълбока и решителна промяна на Алианса, нова стратегическа идея с фокус източния фланг, сподели Радев. Президентът добави, че нашите страни са мощно ангажирани с построяването на своя защитителен потенциал и на срещата двамата с президента на Чехия са разискали по какъв начин това може да стане по-добре.

Държавният глава изрази страдание, че войната сложи пред нашите страни редица провокации и изключително пред чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Призивите за прекратяването на сраженията и насърчаването на договарянията отстъпват пред войнствената изразителност, а това значи дълга война с тежки последствия, означи българският държавен глава. "И България и Чехия са съпричастни с украинския народ, ангажирани сме с оказването на филантропична помощ. Но би трябвало да се ангажираме повече с енергийната самостоятелност на нашите страни ", уточни Радев. Според него глобите против Русия би трябвало да бъдат ефикасни, само че не би трябвало да позволяваме да постановат вреди върху нашите стопански и обществени системи, добави Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР