Президентът заяви, че срещата на върха на НАТО е била

...
Президентът заяви, че срещата на върха на НАТО е била
Коментари Харесай

Тръмп: Агресивните черногорци могат да ни вкарат в Трета световна война

Президентът съобщи, че срещата на върха на НАТО е била огромен триумф

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп допусна в изявление пред телевизионния канал Fox News, че страната-членка на НАТО Черна гора може да вкара Америка в Трета международна война, написа електронното издание Washington Examiner, представено от " Фокус ".

„ Разбирам какво казвате и аз зададох същия въпрос “, съобщи Тръмп в изявлението пред телевизионния канал, когато бе запитан дали при потребност Съединени американски щати би трябвало да изпратят войска за отбрана на дребната балканска страна. „ Черна гора е доста дребна страна с доста мощни хора. Те в действителност са доста мощни. Много нападателни хора, които могат да агресират и... честито, към този момент си в Третата международна война. Но това е методът, по който са издигнати нещата “. Коментарите на американския държавен глава, разяснява изданието, идват няколко дни, откакто той шокира съдружниците в НАТО като заплаши да извади Съединени американски щати от военния съюз, в случай че другите страни-членки не усилят разноските си за защита. Интервюто е записано след срещата на високо ниво с съветския президент Владимир Путин.

„ Докато срещата на върха на НАТО в Брюксел беше утвърден успех и страните-членки се съгласиха да вложат милиарди долари с по-бързо движение, срещата с Русия може да се окаже, в дълготраен проект, даже поголям триумф “, написа американският президент в „ Туитър “. Washington Examiner напомня, че Черна гора стана част от военният съюз, основан през 1947 година за опълчване на опасността от Съветския съюз, през юни 2017 година. Договорът задължава страните-членки да се пазят една друга при положение на външна експанзия, само че тази уговорка е задействана единствено в един случай – от Съединени американски щати след 9/11.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР