Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а

...
Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а
Коментари Харесай

Цветанов отново контра на Радев: Президентът разединява нацията


Президентът за следващ път потвърди, че той е разединител, а не е обединител на нацията, както му е вменено като функционалност от българската Конституция. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщи БГНЕС.

Той разяснява обръщението към нацията на президента Румен Радев, в което той съобщи, че „ основите на българската народна власт са сериозно застрашени “. „ За всички е ясно, че той е президент на Българска социалистическа партия. За всички е ясно, че има координирани дейности сред Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова и Румен Радев. Това обаче не оказва помощ за решение на проблемите на българските жители “, безапелационен е Цветанов. Според него точно разделянето на управляващите е силата на демокрацията и сред тях би трябвало да има институционално почитание и опция за взаимна работа. „ Когато обаче ти си възприел този реваншистки и егоцентристки метод, това е нездравословно за демокрацията “, аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов укори президента и за още нещо – за близо 2-годишния си мандат не е правил обръщения от трибуната на българския парламент. „ Този ли човек ще приказва за бистрота, за либералност? “, попита той. Руен Радев получи рецензии и за направената от него номинация за парламентарен арбитър на Атанас Семов. „ Нима го направи транспарантно, както го направи Народното събрание? Нима го направи транспарантно, както го направи правосъдната система? Как избра представителя си за Комисията по дискриминация? Знаете каква беше реакцията на неправителствения бранш! Нека да се върнем на това по какъв начин взеха решението за установяване на самолетите Gripen за рационализация на Българската войска – в служебния кабинет и въвеждането на спомагателен аршин, по който трябваше да бъдат отстранени всички останали евентуални претенденти “, продължи да контраатакува Цветанов.

Председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание прикани за спор по всички тематики, само че без борба.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР