Президентът, Володимир Зеленски, отказа убежище в чужбина от началото на

...
Президентът, Володимир Зеленски, отказа убежище в чужбина от началото на
Коментари Харесай

Вижте кой е в бункера заедно с президента Зеленски

Президентът, Володимир Зеленски, отхвърли леговище в чужбина от началото на нахлуването на Русия в Украйна и продължава да работи в Киев.

В изискванията на война с Русия, Зеленски и неговият екип са се концентрирали върху следните посоки - дипломация, защита, стопанска система.

Външнополитическата активност е поверена на Андрий Ермак, началник на кабинета на президента - работи с Белия дом; Министърът на външните работи, Дмитрий Кулеба - договаря с държавните управления на страните по света; Андрей Сибига, заместник-ръководител на Офиса на президента на Украйна (ОПУ), приготвя така наречен " дипломатическа рамка " за президента и неговите сътрудници преди значими договаряния.

Освен това, Зеленски прави и по-голямата част от дипломатическата работа. Той организира диалози с интернационалните водачи, срещи с сътрудниците на Украйна в Киев, поддържа връзка с публицисти и дава изявленията, в това число и за съветски медии. В същото време за защитата дават отговор министърът на защитата, Алексий Резников, секретарят на Съвета за сигурност и защита на Украйна, Алексий Данилов, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна, Валерий Залужни, както и редица други военни командири.

Министър-председателят, Денис Шмигал, който дава отговор за координацията и стабилизирането на стопанската система, се е заел и със положението на стопанската система в изискванията на пълномащабна война на Руската федерация против Украйна.

От своя страна, министърът на стопанската система, Юлия Свириденко, и заместник-ръководителят на ОПУ, Ростислав Шурма, генерират хрумвания и търсят нови благоприятни условия, които биха създали допустимо намирането на средства. Заместник-ръководителят на кабинета на президента, Кирило Тимошенко, работи с районите и следи обстановката. Министърът на инфраструктурата, Александър Кубраков, е поел главните въпроси, измежду които доставката на помощ и бързото възобновяване на инфраструктурата.

Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, рядко се появява в медиите, само че също по този начин продължава да работи. До момента той координира работата на Народното събрание и кабинета на президента - изслушва потребностите на ОПУ и осведоми какво работи Радата, тъй че решенията да се вземат бързо, без дълги преработки и разисквания.

Източник УНИАН

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР