Президентът Владимир Зеленски в събота вечерта, 16 април, произнесе обръщение

...
Президентът Владимир Зеленски в събота вечерта, 16 април, произнесе обръщение
Коментари Харесай

Зеленски към Запада: Или оръжия, или преговори! ВИДЕО

Президентът Владимир Зеленски в събота вечерта, 16 април, произнесе послание по отношение на резултатите от 52-ия ден от войната.

Така президентът моли към водачите на съюзническите страни с апел или да оказват помощ незабавно с оръжие за деблокирането на Мариупол, или да решат ролята си в договарянията сред Украйна и Русия за реализиране на мир.

„ Ситуацията в Мариупол остава допустимо най-тежка. Просто нечовешка. Русия го направи по този метод. Има единствено два метода да се повлияе на това. Или сътрудниците ще дадат на Украйна всички нужни тежки въоръжения и самолети, освен това без пресилване неотложно, тъй че да можем да понижим натиска на окупаторите върху Мариупол и да го деблокираме; Или – преговорен път, в който ролята на сътрудниците също би трябвало да бъде решаваща “, сподели президентът.

Зеленски сподели също, че на срещата, отдадена на възобновяване на украинските градове и общности, е сложена задача номер едно - да се обезпечи жилище на всички украинци: както на вътрешно разселени, по този начин и на тези, чиито къщи са били разрушени от нашествениците.

„ На втория стадий възвръщаме това, което окупаторите се пробваха да унищожат. Всички градове и общности, които пострадаха. А на третия стадий предоставяме жилища на всички, които защитаваха или пазят страната, които са работили или работят в полза на общество, само че нямат лично жилище “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР