Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия може да победи

...
Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия може да победи
Коментари Харесай

Путин се надява Русия да се справи с коронавируса до 2-3 месеца

Президентът Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия може да победи ковид за по-малко от 3 месеца, в случай че бързо бъдат наложени строги ограничения, откакто управляващите взеха решение от на следващия ден да преустановят всички постоянни и чартърни полети от и до страната, съобщи Ройтерс.

Московските управляващи обявиха, че затварят всички магазини, с изключение на питателните и аптеките от този уикенд, откакто страната заяви за най-големия си растеж от инфектирани за ден, който доближи 840 души.

Броят им е доста по-малък от доста европейски страни, само че кметът на Москва Сергей Собянин съобщи във вторник, че действителният мащаб на казуса в столицата надалеч надвишава формалните данни.

В тв послание към нацията през вчерашния ден Путин разкри нови ограничения, ориентирани към закъснение на разпространяването на вируса, и разгласи идната седмица за неработна за доста руснаци, като прикани хората да останат по домовете.

Днес той разиска с ограниченията на среща с бизнесмени.

„ Това са насилствени ограничения, те са краткотрайни. Но ще бъдат в действие по-кратко време и по-ефективни, в случай че бъдат по-строги ", съобщи президентът.

„ Но когато най-сетне излезем от тази обстановка, а това несъмнено ще стане...Аз се надявам, че това ще бъде по-скоро " - след два-три месеца ", добави той.

Министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че ведомството му прави 16 инфекциозни центъра и възнамерява да завърши първите осем до края на април, а останалите доникъде на март.

Собянин от своя страна заяви, че всички магазини и молове, с изключение на питателните и аптеките, ще бъдат затворени от 28 март до 5 април. Ресторанти, кафенета и питейни заведения също няма да работят, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР