Президентът Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на

...
Президентът Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Путин взе решение какво да прави с бойците на Вагнер след смъртта на Пригожин

Президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През задължи бойците на " Вагнер " да поставят писмена клетва за честност към съветската страна. Това се случва след злополуката по-рано през седмицата, при която се допуска, че е умрял ръководителят на наемническата формация, съобщи Ройтерс.

Путин подписа през вчерашния ден указа, с който се вкарва смяната, като тя влиза в действие неотложно.

Предприетият от съветския президент ход да задължи бойците на " Вагнер " и другите частни военни компании да поставят сходна клетва е явен сигнал, че страната желае да затегне контрола върху тези формирования, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Според указа, който беше обнародван на итнернет страницата на Кремъл, всеки, който прави активност от името на армията или в поддръжка на по този начин наречената " специфична военна интервенция " в Украйна, би трябвало публично да се закълне във честност към Русия. Указът беше показан като стъпка към слагането защитата на Русия върху духовни и нравствени устои, а в самия текст на клетвата е включено изречение, в което полагащият я дава обещание прецизно да съблюдава заповедите на командирите и висшето управление.

Западни политици и коментатори обявиха, без да показват доказателства, че Путин е наредил Пригожин да бъде премахнат като наказване за проведения от него двудневен бунт в края на юни против командването на армията, което бе и най-сериозното предизвикателство за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира сходни обвинявания като неистина.

Руското президентство към момента не е удостоверило изрично гибелта на Пригожин. Оттам обявиха, че е нужно да се изчакат резултатите от формалните експертизи.

Според авиационните управляващи в Русия Пригожин е бил на борда на частен аероплан, който в сряда вечер се разруши в регион северозападно от Москва, без никой от пасажерите в него да оцелее. Това се случи тъкмо два месеца след управлявания от него несполучлив бунт против съветското военно ръкодоство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР