Президентът Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на

...
Президентът Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Путин работи ден и нощ за подкрепа на руснаците в кризата

Президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и съветското държавно управление работят "ден и нощ ", разработвайки ограничения за поддръжка на съветските жители, потърпевши от рецесията, провокирана от пандемията от ковид, сподели нощес представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Именно по тази причина са налице избрани ограничения, които имат за цел да оказват помощ на хората да получат заплатите си, да получат съответните субсидирани заеми в банковите институции ", уточни той в изявление за телевизионния канал RTVI.

Русия удължава възбраната за влизане на чужденци

ТАСС напомня предходно изказване на Путин, че в Русия ще бъде задействан общонационален проект за дейности по възобновяване на стопанската система и приходите на жителите. Програмата ще започва синхронно с поетапното анулиране на епидемиологичните ограничавания.

Песков добави, че президентът се отнася "достатъчно безразлично " към съмненията на своя рейтинг. "Путин постоянно е казвал, че в случай че се страхуваш от рухване на рейтинга, тогава просто нищо не можеш да свършиш. Той постоянно е отделял повече време на своята работа, а не на вероятните последици за рейтинга ", означи представителят. Песков изрази убеденост, че Путин "беше и си остава политик, който се употребява с поддръжката, доверието и разбирането на голямото болшинство жители на Руската федерация ".

Говорейки за хода на пандемията в Русия, президентският представител изрази разбиране, че статистиката за инфектираните и умрелите в страната не се занижава и че няма учредения за такива подозрения.

Той изрази вяра, че Русия към този момент излиза на "платото " на заболеваемостта, само че все пак режимът на самоизолация би трябвало да се съблюдава до 11 май.

"Ситуацията значително ще зависи от това до каква степен дисциплинирано ще си останем у дома по време на идните майски празници ". В противоположен случай "плато няма да има, а кривата на болестта още веднъж ще тръгне нагоре ", акцентира Песков.

Според него дълбочината на рецесията, която ще последва след пандемията, е непредсказуема и надали има икономисти, които могат да предскажат тъкмо по какъв начин ще се развие рецесията в един или различен бранш на стопанската система и докога ще трае тя. Русия, обаче, има задоволително капацитет, с цел да смекчи всевъзможни отрицателни последици на рецесията, акцентира той.

"Държавата продължава да извършва целия размер на обществените си отговорности ", сподели Песков, заобикаляйки директния отговор на заложения му въпрос за какво няма директни парични помощи за жителите в сегашните сложни условия.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР