Президентът Владимир Путин участва в церемония на 10 ноември по

...
Президентът Владимир Путин участва в церемония на 10 ноември по
Коментари Харесай

Паметник на Иван Тургенев беше открит в Москва

Президентът Владимир Путин взе участие в гала на 10 ноември по откриването на първия монумент на писателя Иван Тургенев в Москва за 200-годишнината от рождението му.

В изявлението си Владимир Путин акцентира, че без Тургенев е невероятно човек да си показа съветската литература. "Той се обърна към хората, техните усеща и прекарвания, същински и безконечни полезности, по тази причина постоянно ще има интерес към неговите творби. " Той означи, че новият монумент е доста хубав и благодари на скулптора Сергей Казанцев и добави, че работата на Тургенев - е освен национално, само че и международно богатство. След това постави в подножието му букет червени рози, предадоха от ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Досега в Москва имаше единствено един бюст на Тургенев пред библиотеката, носеща неговото име.

Паметникът на Тургенев е в архитектурно-музейния комплекс, който получи името "Тургеневски квартал ". В него е домът на писателя, градината и дребният парк до него.

Иван Тургенев е роден на 9 ноември 1818 година Той е приет за класик на съветската литература. Голяма част от живота си прекарва в Западна Европа. Най-известни са романите му "Бащи и деца ", "Дворянско гнездо ", повестта "Ася ", разказът "Муму " и цикълът разкази "Записки на ловеца ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР