Президентът Владимир Путин посети командващия операцията на Русия в Украйна

...
Президентът Владимир Путин посети командващия операцията на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Путин се срещна с висши генерали в Ростов на Дон

Президентът Владимир Путин посети командващия интервенцията на Русия в Украйна и други висши военни, оповестиха от Кремъл. Срещата се състоя откакто Украйна съобщи, че е осъществила сполучлива контраатака на югоизточния фронт.

" Владимир Путин организира среща в щаба на специфичната военна оперативна група в Ростов на Дон ", се споделя в изказването на Кремъл.

Русия, която стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, назовава дейностите си специфична военна интервенция.

Кремъл добави, че Путин - висшият главнокомандващ на Русия, е изслушал отчетите на Валерий Герасимов, шеф на Генералния щаб на армията, отговарящ за интервенциите на Москва в Украйна, и други висши военни командири и офицери.

Срещата се състоя, откакто Украйна, чиято контраатака за връщане на земите, завзети от Русия през първите месеци на войната, е по-бавна от предстоящото, заяви, че е освободила малко село по продължение на фронтовата линия, което е първото й избавление на обитаемо място от съветските окупатори от юли насам.

От Кремъл не предоставиха спомагателни детайлности за срещата и не стана ясно по кое време се е състояла тя. Видеозаписи, оповестени от държавната осведомителна организация РИА, демонстрираха по какъв начин Герасимов посреща Путин, както наподобява през нощта и го води в постройка след малко здрависване./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР