Президентът Владимир Путин подписа указите за независимостта в присъствието на

...
Президентът Владимир Путин подписа указите за независимостта в присъствието на
Коментари Харесай

Руската Дума решава за Донецк и Луганск, след като Путин призна двете републики

Президентът Владимир Путин подписа указите за независимостта в наличието на водачите на Донецка и Луганска национални републики - Денис Пушилин и Леонид Пасечник. По силата на тези документи беше подредено изпращането на военни в Източна Украйна, за осъществяването на " миротворческа задача ". Потвърждение за фактическо нахлуване на съветски войски няма.

След ратификацията на указите, Путин направи близо едночасово послание към руснаците.

" Считам за належащо да взема от дълго време назрялото решение да призная неотложно независимостта и суверенитета на Донецката национална република и на Луганската национална република. Моля, Федералното заседание на Руската федерация да поддържа това решение и по-късно да ратифицира контракта за дружба и взаимопомощ с двете републики. "

Голяма част от изявлението му беше отдадено на историята и на връзките сред Русия и Украйна. Днес е планувано взаимно съвещание на двете камари на Народното събрание, на което документите, подписани от Путин, се чака да получат цялостна поддръжка.

В Украйна, президентът Володимир Зеленски свика изключително съвещание на Съвета за сигурност след решението на Путин. " Ние не се опасяваме ", увери Зеленски.

" Украйна дефинира дейностите на Руската федерация като нарушаване на териториалната целокупност на страната. Отговорността за следствията от тези решения е напълно на управляващите на Русия. Признаването на независимостта на окупираните Донецка и Луганска области значи едностранно отдръпване на Русия от Минските съглашения и занемаряване на решенията, взети в Нормандския формат. "

Много е значимо да забележим кои са същинските ни другари, и кои просто ще плашат Русия с думи, Киев има потребност от ясна и ефикасна поддръжка от интернационалните си сътрудници, сподели още Зеленски.

В Донецк решението на Путин за признаването на двете серапаристки републики беше посращнато с фойерверки и химна на Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР