Президентът Владимир Путин обвини членката на НАТО Полша, че има

...
Президентът Владимир Путин обвини членката на НАТО Полша, че има
Коментари Харесай

Путин предупреди Варшава за разполагането на полски войски край Беларус

Президентът Владимир Путин упрекна членката на НАТО Полша, че има териториални упоритости в някогашния Съветски съюз, и предизвести, че всяка експанзия против близкия съдружник на Русия Беларус ще се смята за нахлуване против Русия.

Москва ще реагира на всяка експанзия против Беларус, която образува свободна " Съюзна страна " с Русия, " по всевъзможен начин, с които разполагаме ", съобщи Путин след съвещание на Съвета за сигурност в телевизионно послание.

" Беларус е част от Съюзната страна (на Русия и Беларус). И разгръщането на експанзия против Беларус би означавало експанзия против Руската федерация. Ние ще отговорим на това по всевъзможен начин, с които разполагаме ", съобщи Путин на съвещание на Съвета за национална сигурност.

По-рано в петък Полша съобщи, че има намерение да реалокира незнаен към този момент брой свои бойци по-далеч на изток поради наличието на съветски наемници от " Вагнер " в прилежаща Беларус.

В сряда ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин беше показан във видеоклип, в който приветства бойците си в Беларус, като им споделя, че към този момент няма да вземат участие повече във войната в Украйна, само че им подрежда да събират сили за интервенциите на " Вагнер " в Африка, до момента в който образоват беларуската войска./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР