Президентът Владимир Путин апелира към "любовта към родината" на руснаците,

...
Президентът Владимир Путин апелира към "любовта към родината" на руснаците,
Коментари Харесай

Русия гласува в неделя, от какво се страхуват в Кремъл

Президентът Владимир Путин моли към "любовта към родината " на руснаците, с цел да ги насърчи да гласоподават в идните тази неделя президентски избори.

Точно назад - водачът на опозицията Алексей Навални, който не бе позволен да се кандидатира, прикани за протест на вота и го дефинира като "срамен ".

Кремъл пази решението за Навални, Европейски Съюз: Това поражда подозрения

Никой не слага под подозрение, че Путин, който ръководи Русия към този момент 18 години, ще победи. Според анализаторите Кремъл се стреми да ускори изборната интензивност, с цел да даде легитимност на неговия четвърти мандат.

"За кого да се гласоподава, по какъв начин да бъде упражнено правото на свободен избор е персонално решение на всеки човек. Но в случай че решите да не взимате такова решение, този значим и определящ избор ще бъде изработен, без да се регистрира вашето мнение ", разгласи Путин в особено послание към гласоподавателите, излъчено тази заран.

"Убеден съм, че всеки от нас е угрижен за ориста на нашата татковина. Ето за какво се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите изборни секции. Възползвайте се от правото си, с цел да изберете бъдещето си ", сподели той.

Прогнозите са, че Путин ще завоюва с към 70% от подадените гласове

след една вяла акция, по време на която той отхвърли да вземе присъединяване в телевизионни диспути. През 2012 година Путин завоюва президентския избор с 64% от гласовете.

От началото на акцията медиите обобщават задачата на Кремъл с формулата "70-70 " - 70% изборна интензивност и 70% поддръжка за Путин.

Независимият вестник "Новая газета " цитира студенти в няколко съветски града, принудени да се записват в изборните описи под опасността за "проблеми на изпитите или даже изключване " от университета.

Въпреки напъните на Кремъл обаче е планувана изборна интензивност под упованията. Според Степан Гончаров от самостоятелния социологически център "Левада ", в неделя се чака да гласоподават "между 57-58 и 67-68 % " от гласоподавателите, "т. е. колкото на предходните избори ", до момента в който ВЦИОМ дава 63-67%.

Путин ще има

седем противници за президентския пост,

само че никой от тях няма поддръжка над 8%, съгласно изследванията на публичното мнение. За претендента на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин се чака да гласоподават към 7-8% от гласоподавателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - към 5-6%, за демократичната журналистка Ксения Собчак - към 1-2%, а останалите претенденти събират общо към 1%.

Добра вест за опозицията в Русия: Путин няма смарт телефон

Наблюдателите означават, че сегашният мандат на Путин

приключва в конюнктура на извънредно високо напрежение със Запада,

а английската реакция на отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал ускоряват чувството за нова Студена война, което се възцари след връщането на Путин в Кремъл през 2012 година, на фона на сирийския спор, украинската рецесия и обвиняванията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати.

Големите в НАТО против Русия за Скрипал, Москва: Нямаме "Новичок "

Докато в Лондон Тереза Мей назова "трагичен " пътя, по който е поел съветският президент, той завършваше в сряда своята предизборна акция с посещаване в Крим - украинският полуостров, който ще гласоподава за първи път на съветски президентски избори в неделя - тъкмо четири години откакто бе анексиран от Москва.

Путин: Русия в никакъв случай няма да върне Крим на Украйна

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР